Artikeldatum

10 oktober - mentale veerkracht

Veerkracht helpt ons om te gaan met tegenslagen, te herstellen, obstakels te overwinnen en te groeien. Veerkracht zit in iedereen. Soms is het duidelijk aanwezig, soms lijkt het heel ver weg. Maar het is er. Altijd.

Je mentale veerkracht versterken kan op veel manieren en hoef je niet alleen te doen. Anderen kunnen je hierbij helpen. Vraag om hulp, ga in gesprek of zoek steun bij lotgenoten.

Op de dag van de Mentale Gezondheid delen Henk, Karin en Joke hun verhaal. Zij vonden hun mentale veerkracht terug op een bijzondere plek. Zo vertelt Joke over het belang van het zetten van de eerste stap om nieuwe mensen te ontmoeten en wat voor moois dit kan brengen. Joke heeft vriendinnen voor het leven gekregen. Ze is iedere week wel te vinden in De Pol en neemt deel aan veel leuke activiteiten. Henk vertelt over de mannenschuur waar hij, op advies van zijn ggz behandelaar, wekelijks te vinden is om te lull’n en klooi’n. En tot slot het verhaal van Karin, die dankzij haar bezoek aan het zelfregiecentrum weer gelukkig werd. 

Klik op de foto van Joke, Karin of de mannenschuur om hun verhaal te zien. 

Joke 

Henk - Mannenschuur

Karin