Artikeldatum

Eerdelaan 45 wordt een groene icoonlocatie

Op deze Internationale Dag van de Mentale Gezondheid kunnen wij vol trots aankondigen dat onze locatie Eerdelaan 45 in Zwolle is geselecteerd als één van de nieuwe Te Gek Groen icoonlocaties! Dit betekent dat wij de komende jaren een voortrekkersrol gaan vervullen om de natuur op ons zorgterrein te versterken, zodat deze beter benut wordt voor cliënten, zorgmedewerkers en omwonenden.

Wat houdt dit voor ons in?
Als icoonlocatie zijn wij pionier binnen het landelijke initiatief Groene GGZ van IVN Natuureducatie en Nature For Health. Wij krijgen extra ondersteuning om ons terrein om te vormen tot een groene hotspot, waar natuur en gezondheid hand in hand gaan. Niet alleen voor cliënten en medewerkers, maar ook voor de buurt. Samen creëren we een omgeving waarin natuur een belangrijk onderdeel is van herstel en dagelijks leven.

Waarom is dit zo belangrijk?
Onderzoek toont aan dat natuur een positief effect heeft op zowel fysieke als mentale gezondheid. Dit alles draagt bij aan een gezondere, veerkrachtige gemeenschap waarin mens en natuur elkaar versterken.

Een voorbeeld voor anderen
Samen met 13 andere icoonlocaties dienen wij als inspiratie voor andere ggz-instellingen in Nederland. De komende drie jaar gaan we aan de slag om zo een blijvende impact te realiseren op zowel de natuur op ons terrein alsmede de gezondheid van onze cliënten, medewerkers en de buurt. 

Wil je weten welke icoonlocaties er nog meer zijn geselecteerd? Of meer lezen over deze groene beweging in de GGZ? Kijk dan op: groeneggz.nl 

 

Image
Eerdelaan 45, Zwolle